Sunday, June 04, 2006

En dag i Kungsladugård!

Den dag som idag är, det vill säga söndagen den 4:e i innevarande månad som händelsevis är den sjätte på året, det vill säga juni, så begov sig familjen Bert-Bruno med anhang på äfventyr uti den stadsdel som kallas Majorna och där närmare bestämt till delen benämnd Kungsladugård och ännu närmare bestämt till den till ytan grandiosa och i andra hänseende högst mediokra inrättning som i folkmun kallas "bassängen". Nu vet ni närmare platsen för den fortsatta iaktagelsens fortskridande.

Whatever!

I den ännu ej vattenfyllda utan rent av på vatten (dock ej på skräp) tomma bassängen ägnade sig fyra ynglingar åt den ädla skateboardsporten medelst dess karakteristiska hopp och skutt vilka alla ha det gemensamt att de icke föra fordonet framåt i någon högre grad utan verkar tillsynes komma till sin rätt på punkten där de utföras vilket gör att man undra varför utövarna inte bara lägger plankan åt sidan och använder blott fötterna för ändamålet men det ter sig dock som ämne för ett annat inlägg utan här vill jag först och främst fokusera på själva de ungdomarna.

De var i allra högsta grad aktiva och engagerade i det de satt sig själva att göra och om än långhåriga och ryckiga gåvo de varandra förslag och kommentarer ämnade att förbättra kamratens hopp och skutt på ett mycket trivsamt och behagligt sätt varför jag först blev mycket glad ty även om jag inte tillhör skateboardfantasternas skara tyckte jag mig ändå se hur engagemanget skulle kunna ta andra former och att framtiden måhända ändå inte ter sig så dyster som man ibland kan få för sig när man ser den samlade framtidseliten sitta och smygröka på en busshållplats någonstans...sen blev de trötta och satte sig ner tillsammans på en bänk och då kände jag genast igen dem.

5 Comments:

Blogger Gert-Uno said...

precis som du var som ung Bert-Bruno, precis som du....
Varför hör ni inte av er när ni blott äro ett stenkast från oss? Vi var ju & sländrade runt i era kvarter och ringde och letade efter er. Ibland är allting konstigt och tvärtom...

10:44  
Blogger BB said...

Det var så här Gert-Uno: Vi behagade umgås med Herr Rydén och ungs fröken Rydén genom att bevista Djurgårdarna i Slottsskogen och sedan mer av en slump intaga en pizza på Götas för att sedan slappelislappa vid bassängkanten och titta på skateboardunderhållning (se inlägg). Sedan bar det direkt hemåt då vi alla till mans var lite småtrötta av dagens bedrifter. Så var det! Döm du som står med knuten hand om stenen i fickan!

10:51  
Blogger Gert-Uno said...

Jag dömer ingen, jag konstaterar blott att vi befunnit oss i respektive redaktörs stadsdel och inte lyckats sammanstråla, lustigt. Men kanske ändå inte, om bara en vill blir det sällan barn: "It takes two to tango", som Bob Dylan sjöng.

11:10  
Anonymous Anonymous said...

Måste säga att bertan tycks flippa mer och mer för varje inlägg! Galet galet men kul kul!! /gimp

13:18  
Anonymous Anonymous said...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

14:47  

Post a Comment

<< Home

Powered by Blogger