Sunday, October 08, 2006

Det sovande folket...

Det är den här sköne playern vi röstat fram som landets ledare:

Avdelning "Uppåtårna..."
"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten." (Reinfeldt, F., "Det sovande folket", s. 112, 1993).

Avdelning "Sinnesslöa människor"
"[...] svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd" (Reinfeldt, F., "Det sovande folket", s. 52, 1993).

Avdelning "Got carried away!"
"Det finns ju grader i vad som är porr. Det finns – och detta är inget försök att säga att något av det är så väldigt bra – hårdporr som är väldigt förnedrande och annan porr som inte är det lika mycket. Sedan finns det någon slags lättporr-genre som är mer naket men inte så penetrerande. Haha, det låter som om jag är väldigt insatt och funderar mycket på det här." (Reinfeldt om sin syn på pornografi. Intervju i Aftonbladet, 21 november 2005).

Avdelning "Bästa vänner"
"På pressträffar tar Lars Leijonborg alltid mest. Då är han beredd att överge alla hjärtefrågor. Men den andra agendan är när vi andra inte är med. Då sitter de med promemorior och funderar över hur de ska sno väljare från moderaterna och bli etta i borgerligheten. Då är det kannibalteorin som gäller." (Wiklund, Mats, "En av oss? - en bok om Fredrik Reinfeldt", Rimbo, 2006).

Nånstans känns det som om det skulle kunna finnas någon humor dold här någonstans men man blir mest ledsen.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ja, det går inte att låta bli att undra varför detta inte belystes lite mer (eller huvudtaget) av reinfeldtys så kallade motståndare FÖRE valet? /Gimp

06:03  
Blogger Gert-Uno said...

Om man blir ledsen, vad gör det då här på en skaemt-blogg?

11:04  

Post a Comment

<< Home

Powered by Blogger