Thursday, October 19, 2006

Är det egentligen synd om pingvinerna i Slottsskogen?

I Slottsskogen i Göteborg finns en församling med Humboldtpingviner. De lever på en begränsad yta. De har en liten stenig strand och en pool med slemmigt vatten som de kan simma i. Många menar att det är synd om pingvinerna. Mår de verkligen bra? De står ju bara där och glor och bajsar på varandra.

Redaktionen för Skaemt tog därför kontakt med chefen för Göteborgs parkförvaltningen för en gång för alla utreda hur det egentligen står till med pingvinerna. Det visade sig dock att det inte alls förhåller sig med de små fåglarna som någon ens hade kunnat ana. De är istället långt mer organiserade än vad de skenbarligen ger intrycket av att vara. Pingvinerna lever nämligen i en parlamentarisk demokrati där en pingvinriksdag utses genom fria, hemliga och direkta val. Riksdagen stiftar lagar om vem som får äta mest fisk, vem som har tillträde till poolen först på morgonen, mm.

Pingvinerna har utformat sin miljö i Slottsskogen alldeles själva och helt utifrån deras egna små huvuden: poolen, de små husen, stranden, ja allt är deras verk. Den dagliga fisken får de av personal anställd vid Slottsskogens förvaltning. Pingvinerna betalar för fisken med mängder av guano (därav den unkna lukten som de omges av).

Kort sagt – pingvinerna mår prima och har precis allt de behöver. Det enda de är missnöjda med är att det är för mörkt nu på hösten och att många av dem därför känner sig otrygga. Problemet bereds för närvarande i en förvaltningsnämnd och beslut i frågan om uppsättande av ytterligare gatlyktor väntas i nästa vecka.
Den vänstra bilden visar ingången till pingvinernas mest populära restaurang "Stinkfisken", byggd 2004. Ingången vaktas av två dörrvakter: John och Gösta. På taket står Marlin och väntar på att få komma in. Den högra bilden föreställer Benny, ordförande i kommunstyrlesen sedan två år tillbaka. Benny har varit drivande i många angelägna kommunala projekt, bl.a. uppförande av en ny gymnastikhall innevarande sommar.

3 Comments:

Blogger BB said...

Jag älskar när du äter dom där pillren GU!! Du blir så härligt fribäjsad!

23:43  
Blogger Gert-Uno said...

piller och piller, jag förstår att det kan vara svårt att ta till sig, men så här framlever pingvinerna sina dagar.

01:14  
Blogger BB said...

Jag äter allt...åtminstone det som är gott...och minst en gång...och sen kan pingvinerna få bygga bo!

13:10  

Post a Comment

<< Home

Powered by Blogger